DOJANG

Rødovre Taekwondo Klub, Ilgi Dojang 1980 - 1984

Fra september 1980 til september 1989 var jeg medlem af Rødovre Taekwondo Klub. Det var dog af to perioder idet jeg lige var i Grønland i 2,5 år for at arbejde (1984-1986 hvor jeg oprettede en klub i Grønland).

Da jeg som tyveårig meldte mig ind i Rødovre Taekwondo Klub i 1980, var klubben kun 3 år gammel. Det var den 19-årige Morten Vedel Nielsen der startede klubben i 1977. Da jeg startede tre år senere, var det de to dansk-vietnamesiske brødre Dang Dinh Ky Thuy og Dang Dinh Ky Tu som var trænere. Mine to første gradueringer blev varetaget af dem og deres far Dang Van Nham. Vi trænede i gymnastiksalen på Henriksholms skole.

Allerede året efter, i 1981, fik vi ny cheftræner, idet Thuy og Tu måtte melde fra pga. arbejde og studier.

Det blev Sabum-nim Cho Woon Sup der overtog den tekniske ledelse og han var chefinstruktør frem til 1987, hvor han flyttede til Norge og Thuy kom tilbage som Cheftræner.

Sabum-nim Cho Woon Sup var i 1981, 6. Dan, hvilket var helt ekstraordinært højt gradueret i datidens Danmark. I dag er der forholdsvist mange danskere som har 6. Dan og Cho Woon Sup har nu 9. Dan (Grandmaster / Kwanjang-nim) og han er "Member of The Board" i Kukkiwon (The World Taekwondo Headquarter) og så er han leder af Traditional Taekwondo Union, som har hovedsæde i Norge.

I 1981 blev jeg klubbens PR-mand og i 1982 blev jeg valgt ind i bestyrelsen. Samme år blev jeg Holdleder og Sekundant for klubbens kamphold, ligesom jeg blev træner for begynderholdet.

I 1984 forlod jeg klubben for at rejse til Grønland for at arbejde på den amerikanske base i Søndre Strømfjord. Her oprettede jeg Sondrestrom Taekwondo Club.

Avisudklip fra klubbens start i 1977

Rødovre Avis 23.09.1981

Graduering i lokalerne på H. J. Holsts Vej. Cho i midten med hænderne på Anns skuldre. Allan Olsen sidder ved siden af Ann. 

Nu er Ann formand for Islev Taekwondo Klub hvor Allan er cheftræner (6. dan) og de er gift.

 Jeg står yderst til højre.

Cho Woon Sup, Michael, Stanislaus, Finn og Dragan  efter veloverstået graduering. 

Hjem fra Als Cup 1982 med medaljer

Dragan, Leif, Mig og Keld

1982: Dragan, jeg og X